‘There is a crack in everything. That’s how the light gets in.’

- Leonard Cohen


Gouden littekens

Ieder mens heeft wel een soort van verwerkingsproces moeten doorstaan. Of het nu gaat om het verlies van een dierbaar persoon, een stukgelopen relatie of vriendschap, miskramen, een ziekte, een moeilijke jeugd, verlies van je job, enz. Iedereen heeft een rugzak. Een stukje dat maakt wie je bent. Als je hier niet naar kunt of durft te kijken, zal het van tijd tot tijd je aandacht opeisen en je leven op een bepaalde manier beïnvloeden. Het zal zich van tijd tot tijd aandienen en van zich laten horen.


Wil jij ook weer de levensenergie voelen stromen, zonder dat je dagelijkse leven wordt bepaald door alles in je rugzak? Kom dan zeker naar deze dag workshop.


In deze dag workshop gaan we aan de slag met diverse methodes zoals lichaamswerk, meditatie, ademhaling,

TRE oefeningen. Allemaal afgestemd op het helen van je hart.


Tevens mag ik werken met de kintsugi harten van de

Open your heart studio. We gaan dus elk een eigen

kintsugi hart breken en terug aan elkaar lijmen. 

Zie het filmpje hiernaast.

 (Japanse kunst voor het repareren met Gouden lijnen van alles wat gebroken is)


Littekens worden hierdoor zichtbaar, in plaats van ze te verbergen. Niemand is perfect en je littekens maken je tot wie jij bent.

Als we het hart openbreken, stuiten we op het diepste levensgeheim van de mens, namelijk het geheim van onze ware identiteit

- Nele Donald Walsch

Openen van je hart

Is het je wel eens overkomen dat je ergens niet uit kwam? Je ging een eindje wandelen en vond dan ineens de perfecte oplossing. Dat is de kracht van het hart, die je openstelt voor de energie en de inspiratie om je heen. Op het moment dat je naar je hart luistert en het opent, stem je jezelf af op deze krachtige bron van wijsheid.


Iedere dag opnieuw krijg je de kans om je hart te openen. Als je dat doet, krijg je oog voor het goede in de mensen en de dingen om je heen, voor dingen die je eerder vanzelfsprekend vond. Je gaat teleurstellingen gemakkelijker relativeren. Je wordt ontvankelijker voor de unieke mogelijkheden die zich steeds weer voordoen. Door je hart te openen, word je je bewust van de diepste dimensie van je eigen bestaan. Je gaat begrijpen wie je bent en waarom.


Innerlijke vuur

De beste en mooiste dingen in de wereld kun je niet zien of aanraken, die voel je met je hart. Je hart weet wat je gelukkig maakt. Als je de signalen van je hart negeert, begraaf je je dromen en doof je je innerlijke vuur. Het hart geeft je inzicht in je grootste verlangen en passie. Als je je hart opent, verandert je hele wereld.

Je hart overziet je hele leven, zoals de loop van een rivier, terwijl je hoofd niet verder kan kijken dan de eerste bocht. Je bent bezig met alledaagse dingen en ziet je doel niet meer helder. Om naar je hart te luisteren moet je tijd maken voor rust en stilte. Als je hier geen tijd voor maakt, wordt je afgeleid door werk en zorgen. Je gedachten vallen uiteen in talloze kleine fragmenten. Je gaat de hele dag op de automatische piloot, voelt je alsof je geen kant meer op kan en voelt je overweldigd door het leven. Door het lawaai van je gedachten, hoor je de fluisteringen van je hart niet meer. Als je je gedachten tot rust brengt, stem je ze af op je hart.

Nieuwe data volgen bnnenkort!Deze dagworkshop zal doorgaan op de volgende locatie:Cursuscentrum de Schans

Kasteelstraat 18

3680 OpoeterenTijd: 10-16u


Eigen bijdrage €97,-


Deze workshop is inclusief je eigen kintsugi hart, een gezonde lunch, koffie, thee, water en wat lekkers voor tussendoor.


Wil je meer informatie?

Stuur even een mailtje naar manon@powersenses.be en ik neem spoedig contact met je op!

Wijze les

Een leraar psychologie loopt rond in het klaslokaal en vertelt over het omgaan met stress. De leraar heeft een glas water in zijn hand. Alle leerlingen verwachten de vraag of het glas halfvol of halfleeg is. In plaats daarvan vraagt de leraar met een glimlach op zijn gezicht: ‘Hoe zwaar is dit glas?’

De leerlingen geven antwoorden variërend van 25 gram tot 200 gram.

De leraar antwoordt: ‘Het absolute gewicht doet er niet toe. De zwaarte hangt vooral af van hoe lang ik het vasthoud. Als ik het een minuut vasthoud, is het geen enkel probleem. Na een uur krijg ik pijn in mijn arm. En als ik het glas de hele dag vasthoud, zal mijn arm gevoelloos worden en verlammingsverschijnselen vertonen. Hoe langer ik het vasthoud, hoe zwaarder het wordt.’

De leraar vervolgde: ‘Stress en zorgen zijn als dat glas water. Er even aan denken is geen probleem. Als ik er langer aan denk, zal het me pijn gaan doen. Als ik er de hele dag aan denk, zal het me verlammen. Ik zal tot niets meer in staat zijn.’

Het is belangrijk om stress en zorgen los te laten. Zo vroeg als je kunt. Accepteer je situatie en richt je aandacht op wat je wel kunt doen. Vergeet niet om het glas water op tijd neer te zetten.