“Voor de sensitieve vrouw die altijd maar klaarstaat voor een ander, naar het open laten bloeien van de prachtige vrouw die diep in jou geworteld zit, zelfs als je onzeker bent!"


Ik heb nooit beseft dat mij dit ooit zou kunnen overkomen

Maar door altijd maar voor iedereen klaar te willen staan en vooral niemand teleur te willen stellen, sta ik hier nu toch. Mezelf compleet verloren, niet meer weten wie ik echt van binnen ben. De enorme laag aan maskers die ik telkens draag. De “ jassen” die ik overal in elke situatie aantrek, maar die me eigenlijk totaal niet passen. Dit is niet wie ik echt ben, maar een weerspiegeling van de persoon die ik denk dat ik moet zijn of dat de anderen willen zien. Ik loop mezelf overal aan te passen aan de wensen van de ander. Bang voor afwijzing. Wat zou er kunnen gebeuren als ze de echte mij te zien krijgen? Ik ben een kameleon die zich in elke situatie aanpast, elke “ jas” aantrekt en elk masker opzet.


Hier sta ik nu

Verloren, intens verdrietig en zooo ver van mezelf verwijderd dat ik niet eens meer weet wie ik

eigenlijk echt ben. Waar kan ik van genieten en waar krijg ik energie van?

Ik ben het zo gewend om er altijd voor een ander te zijn, dat ik mezelf helemaal uit het oog

verloren ben. Ik vraag me verdrietig af of ooit iemand er zo voor mij zal zijn als ik voor iedereen

om me heen.


Misschien is het per ongeluk gebeurd

Ik krijg altijd te horen dat ik sterk overkom. Altijd goedlachs, maar achter die lach gaat veel

verdriet schuil. Ik kan wel krachtig overkomen, maar vanbinnen tril ik helemaal. Het onzekere

kleine meisje dat erbij wil horen en bang is om afgewezen te worden. Het meisje dat gezien en

gehoord wil worden en daar alles voor over heeft.


Ik heb het geprobeerd, echt geprobeerd

Iedere morgen, ondanks dat ik zo moe ben en ik doe het nog steeds. Ik vertel mezelf dat het goed komt, ondanks dat ik voel dat ik in elkaar zak, mijn schouders schokkend van de tranen die ik probeer te bedwingen. Want huilen is niet sterk. En het komt al helemaal niet uit op dit moment.

Dus ik moet weer sterk zijn van mezelf… Ik voel te veel, ik voel te diep. Ik neem mezelf even vast en tranen stromen over mijn wangen. Niemand die het nu ziet. Even een momentje voor mezelf. Ik adem het in.

Het komt goed

Ik verlang er naar dat iemand er voor mij is, zoals ik er ben voor een ander. Op de momenten dat ik het even moeilijk heb. Het even niet zie zitten. Het niet meer allemaal alleen aan kan. Iemand die me vasthoudt, en zegt dat alles goed komt, hoe zwaar mijn dag ook geweest is. Me spontaan de hulp aanbiedt die ik niet durf te vragen, zodat ik het niet allemaal alleen hoef te doen.

Ik ben gewoon klaar met me sterk houden. Ik besef dat ik vaker een masker draag of een “jas” aanheb die me niet past, dan dat ik mezelf durf te zijn.


Ik probeer lief te zijn voor mezelf

Dit zijn woorden waar ik al zo lang voor weg ren, omdat ze paniek veroorzaken. Want hoorde ik niet sterk te zijn en voor een ander klaar te staan? Hoe simpel zou het zijn om gewoon lief te hebben en geliefd te zijn.

Ik geef het op. Niet omdat ik gefaald heb, maar omdat ik ervan geleerd heb. Natuurlijk kan ik alles alleen doen of alles zijn dat ik op dat moment nodig heb. Maar het is niet vanzelfsprekend dat ik dat ook moet doen. Ik kan niet alles alleen doen. Altijd voor iedereen klaar staan.Valkuil

En zo liep ik in mijn eigen valkuil, door te doen alsof ik sterk was.

Op het moment dat dat gebeurde, opende zich een wond in mijn hart met het besef dat ik niet kon blijven doen alsof. Dat de kameleon spelen enorm veel energie vergde en ik mezelf kwijt raakte. Ik wist niet meer wie ik was…


Hulp aanvaarden

Hebben we allemaal niet iemand nodig die een beetje sterker is dan wij? Iemand die er voor je is op een moment dat jij het even niet meer aan kan. De veiligheid van armen om je heen, iemand die tegen je zegt dat het goed komt en dat je niet altijd sterk hoeft te zijn…

Kortom het leven draait niet om doen alsof, het gaat erom eerlijk te kunnen zijn tegen jezelf. Te erkennen wat je nodig hebt. Te voelen in plaats van denken en piekeren. Hulp aanvaarden waar nodig.


Ik ben klaar met het proberen

Ik ben moe van alle balletjes hoog te houden. De moeder, partner, dochter, vriendin, collega of zelfs therapeute te zijn die alles alleen lijkt te kunnen. Ik kan het gewoon niet meer opbrengen.

Ik kan niet meer met een lach op mijn gezicht, doen alsof ik alles alleen kan. Ik kan niet meer doen alsof niemand me hoeft te helpen, ik wil wel graag hulp of het samen doen.


Uitgeput

Ik besef dat ik uitgeput ben geraakt van de kameleon te spelen en mij altijd en overal aan te moeten passen om erbij te horen, om gezien en gehoord te worden. Het lijkt erop dat ik gewoon uitgeput ben geraakt van doen alsof ik sterk ben. Het is niet dat ik zwak ben, maar soms zijn het juist de sterkste mensen die anderen het hardst nodig hebben.

Ik zie nu waar ik sta. Ik sta op een randje van de afgrond. Ofwel hulp vragen aan een ander en toegeven dat ik niet altijd zo sterk ben als ik me voordoe of doorgaan als de kameleon en keihard een burn-out in stappen…Dit was mijn levensles een aantal jaren geleden.

Het heeft veel tijd gekost om hier een ander patroon van te maken. Ik heb geleerd om hulp van anderen te aanvaarden en heb veel inzichten opgedaan over mezelf en de manier waarop ik dacht er altijd voor een ander te moeten zijn.


Ik heb geleerd dat ik er eerst voor mezelf moet zijn.

Want als ik niet voor mezelf zorg, wie doet het dan? Je kan niet van een ander verwachten dat ze er voor jou zijn, als je zelf niet voor jezelf zorgt. Lief zijn voor jezelf, niet zo kritisch en hard.

Ik sta in mijn kracht. Natuurlijk heb ik nog wel een momentje dat ik in die valkuilen stap, maar ik herken ze en kan er vervolgens ook veel sneller weer uitstappen. Erkennen dat dat weer een leermomentje was.


Herkenbaar?

Ik ben heel dankbaar voor alle lessen die ik heb mogen leren. Daardoor weet ik waar jij vandaag staat.

Wat JIJ meemaakt. En ik wil je dan ook vragen wat JIJ nodig hebt. Wat kan ik voor jou doen om je

bewust te maken van die prachtige vrouw die binnenin jou leeft en die zo hard schreeuwt om gezien

en gehoord te worden?

Ik wil je meenemen in een traject en kennis leren maken met je gevoel, je intuïtie en het geluid van

jouw ziel. Op reis om de prachtige vrouw terug te vinden die je langzaam aan het ontglippen is.


Wat heb jij te vertellen

Wie ben jij. Jij en niemand anders is hierin belangrijk. Het is jouw proces. Het is jouw traject. Ik ga je

leren hoe je voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Hoe je de prachtige vrouw diep vanbinnen weer

kunt vinden en omhelzen. Van haar kunt houden in plaats van haar op de 2e of 3e plaats te zetten,

omdat een ander belangrijker is. Niemand is belangrijker dan jijzelf! Vergeet dat nooit meer!


Begeleiding

Ik neem je heel graag mee om te leren in je kracht te gaan staan en “nee” te durven zeggen zonder uitleg te geven waarom je nee zegt. Om je speelse kant weer boven te halen. Het kleine meisje binnenin jou weer vrij te laten, te laten genieten, zich gezien en gehoord laten voelen in de veiligheid van jouw aanwezigheid. Om te leren genieten van de mooie vrouw die jij bent. Haar te voeden met de kracht van de vrouwen energie, de veiligheid en geborgenheid die vrouwen onder elkaar te bieden hebben.

Weet dat je niet alleen bent

Wij zijn allen samen. Als jij je hand uitsteekt, zal ik hem vastnemen en je begeleiden. Ik kan je niet beloven dat je nooit valt, maar als het zou gebeuren, zal ik je opvangen en samen gaan we door de moeilijk momenten heen. Je staat er niet alleen voor. Ik loop het hele traject aan je zijde en ben er voor je!


Samen gaan we op zoek naar het geluid van jou ziel!

Ben jij die vrouw?


Dit krachtige en intensieve traject is enkel voor Jou als sensitieve vrouw als je er klaar voor bent om:

 • Jezelf zo graag te zien, dat je eerst voor jezelf gaat zorgen.

 • De krachtige vrouw in jezelf terug te ontdekken.
 • Vol energie thuis te komen en je dag te eindigen in rust.

 • Je ware "ik" te laten zien aan de buitenwereld.
 • Je grenzen te gaan herkennen, aangeven en verleggen.

 • Samen stappen zetten, te transformeren en te durven groeien. 

"You will never be able to escape from your heart,

so you better listen to what it has to say" -Paul Coelho


Tijdens dit traject begeleid ik je elke maand in een 1 op 1 sessie. De bedoeling is om je, op je eigen tempo te begeleiden door concrete stappen te doorlopen. De coachings zijn volledig op jouw maat gemaakt. Als extra boost krijg je van mij diverse opdrachten en tips om mee aan de slag te gaan en zijn allerlei extra's  inbegrepen. Zoals eventueel healing, frequentie therapie, bach bloesems op maat gemaakt, meditatie, de 'live' dagen waarin we oa aan de slag gaan met workshops, intuïtie, inzicht kaarten, meditatie, ademhaling sessies, healing rituelen, lichaamswerk, systemisch werk.


Als ervaringsdeskundige weet ik hoe moeilijk het is om de opgedane kennis daadwerkelijk om te zetten in actie. Samen met jou ga ik aan de slag om je gewenste doel te bereiken!


-----------------  Wat kan ik je bieden? -----------------

Ervaringsdeskundige


Kennis over HSP kun je overal vinden. Mijn meerwaarde als HSP coach, is dat ik zelf het hele proces heb doorlopen. Ik wéét hoe je je voelt, welke valkuilen er zijn en waar je eventueel tegenaan loopt!

Wat ik kan, kun jij ook!

Holistische aanpak


Je mindset, handelen en voelen hebben een grote invloed op de balans in jouw lichaam.

Daarom kijken we samen naar jouw totale lichaam wat het nodig heeft en op welk gebied.

Persoonlijke groei


Door een intensief en krachtig transformatie traject aan te gaan, werk je aan jezelf. Je ontwikkelt en groeit in je zijn. Telkens weer een laagje dieper naar de kern. Dichter bij jezelf en bij je eigen kracht

Je bent niet alleen


Weet dat je niet alleen bent.  Als jij je hand uitsteekt, zal ik hem vastnemen en je begeleiden. Je staat er niet alleen voor. Ik loop het hele traject aan je zijde en ben er voor je!

Jij wil jezelf op nummer 1 zetten

Maar zonder een ander te kwetsen


Herkenbaar?


 • Je staat altijd klaar voor een ander, maar als jij iemand nodig hebt, is er vaak geen gehoor
 • Je doet je vaak sterker voor dan je bent, maar achter dat masker gaan vele tranen schuil
 • Huilen doe je als je alleen bent, als niemand het ziet en liefst nog gepland, want stel je voor dat je nog ergens naar toe moet met dikke betraande ogen!
 • Je voelt je anders dan anderen
 • Conflicten ga je het liefste uit de weg. Liever slikken dan een ruzie uitlokken!
 • Je voelt je niet gehoord en begrepen
 • Je leeft achter verschilende maskers en weet niet meer wie je zelf bent
 • Je weet niet meer waar jij energie van krijgt en wat jij leuk vind om te doen
 • Je vind het moeilijk om keuzes te maken, het is belangrijker als de ander zich maar amuseert.
 • Je kunt moeilijk niets doen
 • Zelfs in een groep kun je je eenzaam voelen
 • Onrecht zorgt dat de leeuwin in jou naar boven komt
 • Op het einde van de dag heb je geen energie meer over, terwijl je nog geen moment tijd gemaakt hebt voor jezelf


-----------------  Ervaringen  -----------------