Welkom! Ik ben Manon Neilen, en ik ben hier om mijn verhaal en mijn passie met jou te delen. Als gevoelsmens en ervaringsdeskundige werk ik als holistisch en energetisch gezondheidscoach/therapeut.


We willen allemaal weten wie er achter de naam schuilgaat. Dat begrijp ik heel goed, want ik voel hetzelfde. Ik wil de mensen met wie ik werk echt “voelen”, begrijpen wat er in hen omgaat, waar hun passies liggen en wat ze belangrijk vinden. Mensen omschrijven mij als empathisch, down-to-earth, enthousiast en authentiek. What you see, is what you get!

Van Fibromyalgie naar energie: Mijn persoonlijke reis

Mijn reis met sensitiviteit kent ook zijn donkere kanten. Toen ik 21 was, riep mijn lichaam me een halt toe.

Ik kon niets meer, zelfs zitten deed pijn. Na diverse onderzoeken kreeg ik de diagnose Fibromyalgie en

werd ik verteld dat ik er maar mee moest leren leven.


Maar ik ben niet iemand die zich daarbij neerlegt. Ik begon een zoektocht naar genezing en ontdekte via emotioneel lichaamswerk, ademsessies en systemisch werk dat ik vooral de emoties en klachten van anderen absorbeerde. Het bleek dat ik helemaal geen Fibromyalgie had! Met vallen en opstaan leerde ik om afstand te houden van de klachten van anderen en verdwenen mijn eigen klachten als sneeuw voor de zon.


Zelfzorg in de spotlight: Mijn burn-out en herstel

Toch had ik nog een andere harde les te leren. Ondanks de drukte bleef ik maar doorgaan, en probeerde ik altijd voor iedereen klaar te staan, maar mijn lichaam gaf uiteindelijk op. Dat resulteerde in een hersenschudding en een paar jaar later in een complete burn-out. Ik kreeg paniekaanvallen, hyperventilatie en mijn bijnieren weigerden nog langer cortisol aan te maken.

Ik besefte dat ik weer in oude patronen verviel. Ik besloot afstand te nemen van alles en iedereen om mezelf terug te vinden. Tijdens een intensief jaartraject leerde ik wie ik echt ben en hoe ik uit mijn overlevingsmechanismen kon stappen.

Holistische aanpak in de praktijk: Natuurlijke genezing en zachtheid

De grootste wake-up call kwam echter toen ik in het ziekenhuis belandde met een diep veneuze trombose, longembolie en longontsteking. Dit was het gevolg van jarenlang mezelf voorbij rennen en mijn eigen gezondheid negeren. Met natuurlijke supplementen en een holistische aanpak vond ik langzaam mijn weg terug. Het was een harde les, maar ik heb mezelf teruggevonden door begrip en zachtheid voor mezelf op te brengen.

Je bent niet alleen: Samen groeien en verbinden

Nu werk ik volledig zelfstandig, in harmonie met het ritme van mijn lijf. Ik voel me krachtiger en sterker dan ooit en ben vastbesloten om andere vrouwen te helpen dezelfde klik te maken. Ik weet nu wat mijn valkuilen zijn en hoe ik ermee om moet gaan. IK sta nu op de eerste plaats, en dan pas de rest.

Lichaamswerk: De kracht van voelen

Naast holistische coaching en energetische therapie, begeleid ik met veel liefde diverse workshops en retraites. Dit inspireert me telkens opnieuw om andere vrouwen te helpen hun geluk te vinden. In mijn workshops en retraites werk ik met verschillende krachtige technieken om je te helpen je ware zelf te ontdekken en te omarmen. We duiken in lichaamswerk en ademsessies, zingen mantra’s voor diepe ontspanning, en gebruiken systemische opstellingen om inzicht te krijgen in je familiepatronen. Daarnaast doen we TRE (Tension & Trauma Releasing Exercises) om stress en spanning los te laten, en zetten we creatieve technieken in om je expressie en zelfbewustzijn te vergroten. Samen creëren we een veilige ruimte waarin je kunt helen en groeien.